Locul unde găsești tot ce ai nevoie pentru bebelușul tău!

1. Utilizați scaunul auto potrivit pentru vârsta și greutatea copilului.

Asigurați-vă că ați instalat corect scaunul auto și că acesta este potrivit pentru dimensiunile și nevoile copilului dumneavoastră.

2. Montați scaunul auto în mașină în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Verificați întotdeauna manualul mașinii și manualul scaunului auto pentru a vă asigura că ați montat scaunul în mod corespunzător și într-un loc sigur.

3. Strângeți centurile de siguranță corespunzător.

Asigurați-vă că centurile de siguranță ale scaunului auto sunt strânse și fixate corect în jurul copilului. Acestea ar trebui să fie suficient de strânse pentru a nu avea joc, dar fără a fi prea strânse pentru a-i provoca disconfort.

4. Nu lăsați copilul să stea în față.

Copiii ar trebui să stea întotdeauna în spatele mașinii, în scaunul auto potrivit pentru vârsta lor. Airbag-urile frontale pot fi periculoase pentru copiii mici și pot provoca leziuni grave în caz de accident.

5. Nu lăsați copilul nesupravegheat în mașină.

Niciodată să nu lăsați copilul singur în mașină, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp. Temperaturile pot crește rapid în interiorul mașinii și copilul poate suferi de supraîncălzire sau alte pericole.

6. Evitați utilizarea scaunului auto expirat sau deteriorat.

Verificați în mod regulat data de expirare a scaunului auto și asigurați-vă că nu prezintă semne de deteriorare sau uzură. Dacă scaunul auto nu mai este sigur, înlocuiți-l imediat.

7. Asigurați-vă că geamurile sunt închise în totalitate.

Copiii nu ar trebui să poată deschide geamurile sau să le poată ajunge. Asigurați-vă că geamurile sunt complet închise și că copilul nu poate deschide accidental geamul în timpul călătoriei.

8. Nu utilizați telefoanele mobile sau alte dispozitive distractive în timp ce conduceți.

Concentrați-vă întotdeauna asupra drumului și a conducerii sigure. Utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive distractive poate distrag atenția și poate pune în pericol siguranța copilului dumneavoastră.

9. Păstrați un kit de prim ajutor în mașină.

Fiți pregătit pentru orice situație de urgență prin păstrarea unui kit de prim ajutor în mașină. Includeți elemente precum bandaje, dezinfectant, medicamente pentru durere și alte articole esențiale pentru prim ajutor.

10. Conduceți cu atenție și respectați regulile de circulație.

Conducerea defensivă și respectarea regulilor de circulație sunt esențiale pentru siguranța copilului dumneavoastră în mașină. Fiți atent la viteza de deplasare, semnele de circulație și alți participanți la trafic pentru a minimiza riscul de accidente.

Citește mai multe articole de pe blog